Quantcast

BØKER

KJØP "INSTÄNGD" HER
KJØP "ET GUDS BARN" HER

Min reise som forfatter begynte med en TEDx tale i Stockholm

I 40 år var jeg medlem av sekten Guds barn. Etter at jeg meldte meg ut, ble den delen av livet mitt skjult. Jeg skammet meg. Jeg fryktet at folk ville dømme meg hvis de visste sannheten.

Åtte år senere bestemte jeg meg for å ikke leve i løgn lenger. Jeg ville heller at sannheten skulle komme frem enn å fortsette å skjule hva jeg hadde vært gjennom.

I min TEDx-tale i Stockholm i november 2019, åpnet jeg døren til min fortid for første gang. Jeg fortalte verden at jeg hadde vært medlem av en sekt.

Det var vanskelig å innrømme hva jeg hadde vært en del av. Jeg gjennomgikk en lang og krevende prosess for å finne tilbake til meg selv.

I bøkene mine beskriver jeg erfaringene og tankene mine fra den reisen. Jeg viser at uansett hvor vanskelig livet har vært, og hvor lenge du har sittet fast, er det aldri for sent å begynne på nytt.

Å skrive ble min redning

Da jeg først åpnet døren til min fortid og så tilbake, var alt tåkete. Det var vanskelig å se hvor ille det hadde vært.

Som en arkeolog begynte jeg å fjerne støv og jord som hadde samlet seg gjennom årene. Jeg tok av meg sektbrillene.

Jeg gjenopplevde detaljer om årene i sekten som jeg helst ville glemme. Det jeg så, sjokkerte meg. Det var en av de mest krevende tingene jeg har gjort i hele mitt liv.

De årene jeg har brukt på å skrive disse bøkene var nødvendige for at jeg kunne se sekten for hva den var, og endelig bli fri fra dens innflytelse over livet mitt. Hele prosessen har gitt meg en fred jeg har vanskelig for å forklare. Jeg har mer selvtillit og tro på meg selv, og ser frem til resten av livet.

ANMELDELSER

«Lillethun har en historie som ikke bare er verdt å lese — den er viktig. Per Eriksen, Vårt Land

«Et velskrevet og interessant innblikk i sekten Guds barn fra Lillethuns perspektiv. Han er en dyktig forfatter som skildrer sitt annerledes liv på en underholdende måte.» Daniel Gustavsson, BTJ-häftet.

«En ærlig, åpen og fengslende historie fra virkeligheten....Boken føles som å sitte og høre på ham fortelle. Den var så engasjerende at den var rask å lese.» Kulturbloggen

«... et sårbart innblikk i en av de største kultene i moderne tid.» @vildisbokvra

Omtale i media

Aviser

Utad lot Familien (Guds Barn) som om de var en kristen hjelpeorganisasjon, men under overflaten fantes det seksuelle overgrep og krav om total lydighet.

I boken forteller Håvard Lillethun om hjernevaskingen, årene i sekten, og veien tilbake til et normalt liv.

I den prosessen lærte jeg at vi ofte har altfor lave tanker om oss selv. Vi identifiserer oss med larven når vi egentlig er sommerfugler.

Med boken vil jeg formidle at ingenting er umulig. Det er aldri for sent å skape et nytt liv.

Ukeblad

Når Håvard i dag tenker tilbake på sitt liv er det fremfor alt dette som gjør han nedstemt, at han not line barn vokse opp i Guds barn, med sektens snevre verdensbilde og uten formell utdannelse.

Jeg glemte hvor ille sekten egentlig var, og husket bare de gode minnene. Å skrive boken tvang meg å gå tilbake og gjenoppleve fortiden, og for første gang kunne jeg se mitt tidligere liv mer som en objektiv observatør enn et hjernevasket medlem.

TV og Radio

Go'kväll, RixFM og Radio Varan

Håvard Lillethun ble dradd inn i sekten Guds barn og har skrevet boken «Instängd, mina år i sekten Guds barn». Det er en fortelling om livet i en sekt og det som fulgte, Sex, vold, makt og hjernevask, men det er også en fortelling om hvordan han ble fri fra sekten, og om å bygge seg sel opp igjen fra grunnen av etterpå.

Podkast 

Mellan Himmel och Jord og Sektpodden

Vår gjest er Håvard Lillethun som var med i sekten Guds barn i 40 år og er aktuell med boken Instängd, mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri. Sammen med programlederen Soraya Hasjim snakker han om tiden i bevegelsen og hva det var som lokket han til å bli med. 

KJØP "INSTÄNGD" HER
KJØP "ET GUDS BARN" HER