Quantcast

Min første bok begynte med en TEDx tale i Stockholm

Etter at jeg kom meg ut av Guds barn, nevnte jeg aldri at for noen at jeg hadde vært i en sekt i over to tredjedeler av livet mitt. Den delen av livet mitt hadde jeg pakket bort. Jeg var redd for at mennesker ville se ned på meg hvis de visste sannheten.  I stedet sa jeg hadde vær med i en frivillig veldedighetsorganisasjon.

Når mennesker sa at de beundret meg for min selvoppofrelse og mitt engasjement for å hjelpe andre, kunne jeg ikke se dem i øynene. Jeg gikk rundt med en maske og jeg følte meg som en bedrager og hykler.

Etter åtte år kom jeg til slutt til et punkt hvor jeg ikke lenger ville leve en løgn. Jeg vil heller at sannheten skulle komme ut enn å fortsette å gjemme meg, selv om andre ville hate meg eller le av meg.

Det gjorde jeg i min TEDx tale i Stockholm i november 2019. Der lot jeg, for første gang, verden vite at jeg hadde vært medlem av en sekt.

I salen var også en redaktør fra Harper Collins forlag. Etter talen kom hun opp til meg og overbeviste meg om at jeg burde skrive en bok om historien min.

Boken kom ut på svensk to år senere, i november 2021.

ANMELDELSER

«Et velskrevet og interessant innblikk i sekten Guds barn fra Lillethuns perspektiv. Han er en dyktig forfatter som skildrer sitt annerledes liv på en underholdende måte.» Daniel Gustavsson, BTJ-häftet.

«En ærlig, åpen og fengslende historie fra virkeligheten....Boken føles som å sitte og høre på ham fortelle. Den var så engasjerende at den var rask å lese.» Kulturbloggen

«... et sårbart innblikk i en av de største kultene i moderne tid.» @vildisbokvra

KJØP BOKEN HER

Omtale i media

Aviser

Utad lot Familien (Guds Barn) som om de var en kristen hjelpeorganisasjon, men under overflaten fantes det seksuelle overgrep og krav om total lydighet.

I boken forteller Håvard Lillethun om hjernevaskingen, årene i sekten, og veien tilbake til et normalt liv.

I den prosessen lærte jeg at vi ofte har altfor lave tanker om oss selv. Vi identifiserer oss med larven når vi egentlig er sommerfugler.

Med boken vil jeg formidle at ingenting er umulig. Det er aldri for sent å skape et nytt liv.

Ukeblad

Når Håvard i dag tenker tilbake på sitt liv er det fremfor alt dette som gjør han nedstemt, at han not line barn vokse opp i Guds barn, med sektens snevre verdensbilde og uten formell utdannelse.

Jeg glemte hvor ille sekten egentlig var, og husket bare de gode minnene. Å skrive boken tvang meg å gå tilbake og gjenoppleve fortiden, og for første gang kunne jeg se mitt tidligere liv mer som en objektiv observatør enn et hjernevasket medlem.

TV og Radio

Go'kväll, RixFM og Radio Varan

Håvard Lillethun ble dradd inn i sekten Guds barn og har skrevet boken «Instängd, mina år i sekten Guds barn». Det er en fortelling om livet i en sekt og det som fulgte, Sex, vold, makt og hjernevask, men det er også en fortelling om hvordan han ble fri fra sekten, og om å bygge seg sel opp igjen fra grunnen av etterpå.

Podkast 

Mellan Himmel och Jord og Sektpodden

Vår gjest er Håvard Lillethun som var med i sekten Guds barn i 40 år og er aktuell med boken Instängd, mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri. Sammen med programlederen Soraya Hasjim snakker han om tiden i bevegelsen og hva det var som lokket han til å bli med. 

NY BOK PÅ NORSK KOMMER 

 

Helt siden min første bok kom ut, på svensk, har jeg hatt lyst til å få den ut i Norge også. 

Jeg er veldig glad for at jeg nå har muligheten til å arbeide med et norsk forlag og et fantastisk team for å gi ut en ny og norsk bok med nye tanker og refleksjoner. 

Boken ble min redning

For at boken skulle bli et åpent og ærlig bilde av livet mitt, måtte jeg gå tilbake i tid og gjenoppleve detaljer om årene i sekten, detaljer jeg helste ville glemme. Det er noe av det mest krevende jeg har gjort i hele mitt liv. Men den prosessen var nødvending for at jeg kunne se sekten for det den var, og endelig bli fri fra sektens påvirkning av mitt liv. Hele prosessen har gitt meg en fred jeg har vanskelig for å forklare. Jeg har mer selvtillit og tro på meg selv. Nå gleder jeg meg til resten av livet mitt.

KJØP BOKEN HER